Testovací režim Mohou se vyskytnout chyby.
strakapoud velký

Profil ptáka

strakapoud velký

Dendrocopos major

Žije v Česku trvale

Foto: Pavel Daněk

Hlavní hlas

CC0

Charles Joynson

Zdroj nahrávky Licence

Čím se živí

Živí se především hmyzem a jeho larvami, které dobývá ze dřeva stromů. Na podzim a v zimě požírá také semena jehličnanů, ořechy, bobule a příležitostně plení hnízda jiných ptáků.

Další informace

Strakapoud velký je nejhojnější český šplhavec s černobíle strakatým opeřením a červeným podocasím. Samec má navíc červenou skvrnu v týlu, zatímco samice má týl černý. Obývá všechny typy lesů, parky i zahrady se vzrostlými stromy.

Další hlas, fotografii nebo seznam přidáte po přihlášení.

Nahlásit chybu

Napište, co je špatně, a přidejte zdroj, podle kterého to ověřit.

Hlášení odešlete po přihlášení.