Testovací režim Mohou se vyskytnout chyby.
drozd kvíčala

Profil ptáka

drozd kvíčala

Turdus pilaris

Žije v Česku trvale

Foto: Pavel Daněk

Hlavní hlas

CC BY

E. A.

Zdroj nahrávky Licence

Čím se živí

Během jara a léta se živí převážně bezobratlými živočichy, zejména žížalami, hmyzem a plži. Na podzim a v zimě v potravě dominují bobule a dužnaté plody, jako jsou jeřabiny, jalovec či jablka.

Další informace

Středně velký pěvec vyznačující se šedou hlavou, šedým kostřcem, kaštanově hnědým hřbetem a hustě skvrnitou náprsenkou. Obývá světlé lesy, lesní okraje, parky, zahrady a polní remízky v blízkosti otevřené krajiny. Často hnízdí v menších koloniích a svá teritoria před predátory brání hlasitým křikem i střemhlavými nálety.

Další hlas, fotografii nebo seznam přidáte po přihlášení.

Nahlásit chybu

Napište, co je špatně, a přidejte zdroj, podle kterého to ověřit.

Hlášení odešlete po přihlášení.