Testovací režim Mohou se vyskytnout chyby.
dlask tlustozobý

Profil ptáka

dlask tlustozobý

Coccothraustes coccothraustes

Žije v Česku trvale

Foto: Pavel Daněk

Hlavní hlas

CC0

Francesco Cecere

Zdroj nahrávky Licence

Čím se živí

Živí se především tvrdými semeny a peckami dřevin (např. třešní, habrů a buků), které louská silným zobákem. V době hnízdění doplňuje potravu také bezobratlými živočichy.

Další informace

Je to zavalitý pěnkavovitý pták s nápadně mohutným kuželovitým zobákem a velkou hlavou. Má hnědavé tělo, šedý pruh na šíji, černou skvrnu pod zobákem a modročerné letky s bílými poli. Vyhledává především listnaté a smíšené lesy se staršími stromy, parky a sady.

Další hlas, fotografii nebo seznam přidáte po přihlášení.

Nahlásit chybu

Napište, co je špatně, a přidejte zdroj, podle kterého to ověřit.

Hlášení odešlete po přihlášení.